25 presspärmi
250 ml piima
1 toasoe muna
0,5 tl soola
1 dl suhkrut
450-500 g jahu
100 g võid
määrimiseks muna
Sisu:
400 g kohupiima
1 muna
2-3 sl vaniljekastmepulbrit
rosinaid
50 g sulatatud võid
suhkrut
Kate:
200 g šokolaadi
1dl koort 35%
Kringlitainas (retsept Oma Maitse`st): Lahusta pärm käesoojas piimas, sega juurde toasoe muna, sool ja suhkur. Lisa umbes pool jahukoguses, klopi ühtlaseks. Pidevalt sõtkudes lisa peaaegu kogu ülejäänud jahu, 1 dl jäta veel alles. Sõtku sisse toasoe või. Viimasena lisa vähehaaval järelejäänud 1 dl jahu, nii et tainas saaks parajalt paks, kuid õhuline ja vormitav. Sõtku, kuni tainas lööb kausi ja käte küljest lahti.
Kata rätikuga ja jäta seisma, kuni tainas on kerkinud vähemalt kahekordseks.
No comments:
Post a Comment