Tuesday, November 8, 2011

Lihtne kohupiimakook (Arko lemmik)

Põhi ja purukate:
250 g tükeldatud võid
6 dl jahu
2 dl suhkrut
Täidis:
500 g kreemjat kohupiima
rosinaid
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
1 dl suhkrut

Valmistamine:
Haki külm või, suhkur ja jahu puruseks. Pane 2/3 purust küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaaidle, laota laiali ja suru õrnalt kokku.
Vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim ja vanillisuhkur, rosinad.
Kalla segu ettevaatlikult purupõhjale. Peale puista ülejäänud 1/3 puru. (Mina olen ka lasknud enne purukatte pealepuistamist koogil 15 min ahjus küpseda, sisi on kohupiimakate juba kõvem ja see puru ei vaju väga sisse, vaid jääb rohkem koogi peale.)

Küpsetada 200 kraadi juures 40 minutit.

(Väga hea on ka õunte või kirssidega).

No comments:

Post a Comment